Hopp til hovedinnholdet

er 15 år, er det greit at jeg holder på med en på 19

Jente 15 år
 

Spørsmål

HEi! Jeg er en jente som blir 15. Å jeg lurer på om d er greit at man holder på med en 19 åring (1999) fordi jeg må jo kunne holde på med hvem jeg vil osv... fordi man velger jo ikke hvem man blir forelsket i, vi er begge like modne vil jeg si. Så må bare spørre, er det akseptabelt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er fint at du skriver til oss! Det er ingenting i veien for at du kan være sammen med en som er 19 år. Der dette kan bli problematisk er om dere har sex siden du er 15 år og dermed under den seksuelle lavalder. Problematisk blir det om noen skulle mislike det ( f.eks dine foreldre ) og anmelde han for å ha sex med en som er under den seksuelle lavalder.  Om dere "bare " er sammen uten å ha sex, vil ikke dette være noe problem. Les gjerne de artiklene jeg legger ved til deg.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser