Hopp til hovedinnholdet

Så jeg lurte på om jeg kan ha sommerjobb på en kafe/resturant, siden det ikke er mulig for meg å gå med aviser eller lignende.

Jente 13 år
 

Spørsmål
Jeg er en jente på 13 snart 14år. Jeg har lest at man må være 15 for å jobbe på butikk, men en venninne av meg jobbet i en kjosk/kafe liknende ting. Og en annen venninde av meg som er 14 år har vært"vikar" på en resturang. Så jeg lurte på om jeg kan ha sommerjobb på en kafe/resturant, siden det ikke er mulig for meg å gå med aviser eller lignende.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så lenge kafeen/kiosken ikke selger røyk eller alkohol, så kan det være mulig at det går. Man må være 18 år for å få jobb i dagligvarebutikker, ettersom man må være 18 år for å selge alkohol og røyk. Det er likevel sjelden kafeer/kiosker/restauranter ønsker å ansette noen som er så ung, fordi de ønsker å ha ansatte som er minst 15-16 år. Men det er verdt å prøve! Kanskje du kjenner noen som jobber på en kafé? Det er som regel litt lettere hvis man kjenner noen som kan hjelpe deg å få jobb :) Spør litt rundt omkring! Gå til ulike kafeer og spør om de trenger ekstrahjelp :)

Masse lykke til!

Vennlig hilsen

ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser


Quiz: Hva vet du om funksjonshemning?

Hvem gir støtte til dekning av utstyr du trenger når du har diabetes?