Hopp til hovedinnholdet

Kan mamma og pappa hindre meg i å være med eldre venner?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei! jeg er 14 blir 15 23 sep, jeg lurer på om mamma eller pappa kan hindre meg i å henge med venner som er litt eldre enn meg som f.eks er født i 2000? fordi jeg kommer ikke så godt overens med de på min egen alder så derfor er jeg med litt eldre, er egentlig bare 4 folk jeg er med som er litt eldre å alle er greie folk som ikke drikker eller kødder rundt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du lurer på om foreldrene dine kan stoppe deg i å være sammen med venner som er en del eldre enn deg. Og, så sier du at du ikke kommer så greit overens med de som er på din alder. Jeg skjønner godt at du har behov for å være sammen med venner som du kommer godt overens med, det er jo viktig å ha trygge venner å være sammen med på fritiden.

 Likevel er det sånn at foreldrene dine er de som har ansvaret for deg frem til du er 18 år, og de kan derfor sette grenser for deg. Mange ganger er det slik at foreldre blir veldig bekymret og redde for barna sine, og jeg kan tenke meg at dine foreldre blir det, når du er sammen med venner som er endel eldre enn deg. Kanskje foreldrene dine ikke kjenner de du er sammen med ? Kanskje det hadde hjulpet noe om de fikk hilse på dem, og også snakket litt med vennene dine? Da kunne de jo selv se at dette er hyggelige ungdommer?

Legger også ved en artikkel som kan gi noen tips om hvordan du kan snakke med foreldrene dine om ting som føles vanskelig.  Ønsker deg lykke til!

Hilsen Familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser