Hopp til hovedinnholdet

Hvor gammel må man være for å ta botox i leppene dine?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hvor gammel man må være får å ta botox eller restylane i leppene. Overleppen min er sykt tynn når jeg smiler:(

Besvart 05.09.2018 21:44
 

Svar
Hei

Det er nødvendig med samtykke fra foreldre eller andre foresatte for å få gjennomført inngrep på kroppen. Her kommer litt om årsaken til og lovverket rundt spørsmålet om aldersgrense for plastisk kirurgi:

I Pasientrettighetsloven (§ 4-3 første ledd b)) står det at den helserettslige myndighetsalder er 16 år. Det betyr at ungdom som har fylt 16 år i utgangspunktet har rett til å ta beslutninger i forhold til egen helse. Imidlertid er det i forarbeidene til pasientrettighetsloven gitt eksempler på avgjørelser som ikke kan tas før fylte 18 år. Som ett eksempel er det nevnt behandling som ”ikke kan omgjøres”, feks plastisk kirurgi. Om dette innbefatter botox er jeg usikker på, men silikon i leppene f.eks. er i alle fall et slikt inngrep.

Jeg synes du skal snakke med foreldrene dine om dette. Kanskje kan de som kjenner deg godt hjelpe deg med å innse at leppene dine er mer enn nok fine som de er?

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser