Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre når jeg ikke er gammel nok for treningssenter?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som nettopp har fylt 13. Jeg har spessielt lyst til å starte på treningssenter, mest fordi jeg har lyst til å bli mer fysisk sterk og aktiv. Det er bare et problem. På de fleste treningssenter er det høye aldersgrenser og da er jeg ikke hammel nok. Jeg er nå akkuratt gammel til å trene med en voksen, men jeg har ingen i familien som kan trene med meg. Jeg har startet og trene litt styrke hjemme, men vil helst begynne på senter noen ganger. Jeg vil helst ikke ha noen andre utenom familien og trene med meg, fordi jeg har heller ingen der som kan trene med meg da. Lurte bare på om dere kunne gi meg tips eller hjelpe meg litt i denne situasjonen. Hilsen jente, 13

Besvart 06.01.2019 20:03
 

Svar
Hei

Så fint at du vil trene! Det er som regel slike aldersgrenser på treningssentre, og jeg skjønner at det er frustrerende for deg. Heldigvis er det mange måter man kan være aktiv på uten å gå på et treningssenter. Sjekk for eksempel ut disse artiklene:

Styrketrening du kan gjøre hjemme.

Tren og ha det gøy!

Fysisk aktivitet - hva betyr det?

Kanskje har du noen venninner du kan få med deg på ulike aktiviteter?

Et annet tips er å begynne med en fritidsaktivitet. Er det noe du kunne tenke deg å prøve? Det kan være alt fra dans til utholdenhetsidrett, turn, kampsport eller noe helt annet. Kanskje kjenner du noen som driver med noe, og som du kan bli med og prøve. 

Lykke til!

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Planlegg du å byrje på eit treningssenter?

Spinning (colourbox.com)

Det er dyrt å vere "støttemedlem" på treningsstudio, så sjekk her kva du bør vite om treningssenter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser