Hopp til hovedinnholdet

kan jeg reise alene til utlandet som 15 åring

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg vil reise til Afghanistan alene, men jeg vet ikke om det er lov å dra alene til Afghanistan eller til utlandet. Er 15 år

Besvart 11.01.2019 18:21
 

Svar
Hei

Foreldrene dine har ansvaret for deg så lenge du er under 18 år og bor hjemme. Les artikkelen barneloven som sier mer om dette.

Å reise til Afghanistan er derfor en sak som du må diskutere med dine foreldre og eventuelt komme til en løsning sammen. Det handler ikke bare om at de synes det er greit, men også at de har ansvar for deg.

De ulike reiseselskapene opererer med ulike regler knyttet til unge under 18 år, det gjør også hotellene. Mange reiseselskaper krever uansett en bekreftelse fra foresatte ved en eventuell reise for passasjerer under 18. Men hvordan de vil at denne bekreftelsen skal presenteres, varierer igjen fra selskap til selskap. 

Gyldig visum er nødvendig for innreise til Afghanistan for alle norske borgere. Visum må skaffes før innreise til Afghanistan.

Det er ikke trygt å reise til alle deler av Afghanistan, du kan lese mer om dette på denne siden.

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser