Hopp til hovedinnholdet

Er det aldersgrense på hårfarging/bleking?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, finnes det en aldersgrense på å bleke / farge hår permanent? Jeg har lyse, lysebrunt hår, ikke det en gang, kanskje mørkeblondt hår og har lyst til å bleke det for å farge håret mitt blått permanent, men mamma og pappa sier at det ikke er alle frisører som farger håret til yngre folk, fordi de mener at du er for ung. Er dette sant? Er det en fast aldersgrense på å farge det permanent? Mamma&pappa syntes heller ikke jeg skal farge håret permanent, men jeg vil det. Jeg har prøvd å farge det ikke permanent, men fargen setter seg ikke ordentlig i håret mitt fordi det er for mørkt. Jeg får heller ikke lov til å bleke det, som gjør det verre. Jeg har prøvd Colorista som gikk ut etter en dag, men skulle holde i 2 uker. Hjelp haha

Besvart 18.06.2019 00:02
 

Svar
Hei jente 13 år.

Jeg har ikke hørt at det er noen nedre aldersgrense for å farge eller bleke håret. Det er som foreldrene dine sier opp til hver enkelt frisør hva de mener er for ungt for å gjøre dette. Det er egentlig foreldrene dine som bestemmer hva du får lov til eller ikke i denne sammenhengen, så lenge du er under 18 år. Du får nesten bare ta en prat med dem og høre hva de sier.Håper dette var til hjelp for deg og lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser