Hopp til hovedinnholdet

13 år og kjæreste på 16 - er det et problem?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på snart 14 år. Jeg har tidligere fantasert om å være sammen med skuespillere på rundt 16 år, noe som jeg oppfatter at er ganske normalt?! Men jeg skjønner jo at det bare er fantasier, og at jeg ikke kommer til å bli sammen med de på det ekte. Men nå har det seg sånn at jeg har blitt veldig forelsket i en som går på samme ungdomsskole som meg. Han er 16, og jeg er snart 14. Greia er at jeg merker at han også har følelser for meg, og er tydelig keen på at vi skal bli noe mer. Tror du det blir et problem for han at vi ikke kan ligge sammen? Og hvordan skal jeg eventuelt fortelle det til foreldrene mine, og burde jeg si det til foreldrene mine i det hele tatt? Jeg har prøvd å glemme han, men det er så og si umulig! Håper dere kan hjelpe meg litt. - hilsen meg

Besvart 24.06.2019 15:58
 

Svar
Hei

Det er ikke et problem at du har kjæreste på 16 år, hvis han respekterer at du ikke kan.ha samleie med ham. Hvis han har samleie med deg, så begår han en forbrytelse, siden du er under 16 år. 

Jeg syns det er en god ide å fortelle foreldrene sine at man har kjæreste. De unner deg sikkert å ha det fint, samtidig som de kjenner på et ansvar for å beskytte deg mot vonde opplevelser. 

Hvis han du forteller om ikke respekterer at du er under seksuell lavalder, syns jeg ikke du skal innlede et forhold til ham. 

Legger ved et par artikler du bør se på. 

Lykke til, og god sommer :-)

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser