Hopp til hovedinnholdet

13 år, får ikke ha Snapchat og Instagram.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Ok hei jeg er litt irritert fordi foreldrene mine lar meg ikke få sosiale medier jeg vil ha det og jeg kan nesten ikke vente lenger! De er veldig overbeskyttende jeg må f.eks legge meg Kvart på9 hver dag. Men jeg vil ha Snapchat og Instagram! Det får jg ikke sier de.

Besvart 11.09.2019 23:03
 

Svar
Hei jente 13 år

Du skriver at du ikke får ha Snapchat eller Instagram, jeg regner med at mange du kjenner har det. Du er 13 år, og aldersgrensen er 13 år.

Foreldre er veldig forskjellige, og foreldre har også ulike regler. Mange foreldre er også redde for konsekvensene av sosiale medier.

Jeg vet ikke hva du ønsker snapchat til, men jeg regner med at det er for å kommunisere med venner. Kan du ta en prat med foreldrene dine og forklare hvordan snapchat virker og hva du ønsker å bruke det til.

Du har sikkert allerede snakket med dem. Men jeg ser for meg en prat hvor du ber dem høre etter hva du sier. Jeg tenker at du kan finne en tid når det er rolig hos dere. Hvis dere kan snakke sammen og ikke krangle så er det best.

Dette er typisk tema som foreldre kan snakke om på foreldremøte, kanskje du kan snakke med læreren din om at det er ulike regler for snapchat og instagram i klassen?

Når det gjelder leggetid så er det igjen noe foreldre har veldig forskjellige regler for. Søvn er viktig, og det finnes ingen fasit for hva som er riktig leggetid for 13-åringer.

Men jeg tenker igjen at dette er noe du kan diskutere med dem. Du har rett til å ha din mening!

Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser