Hopp til hovedinnholdet

Kan pappa tvinge meg til å bytte over til den andre skolen og true med flere mnd med husarest om jeg ikke gjør det?

Jente 17 år
 

Spørsmål
Hei lurer på en ting, jeg kom inn på 2 valget mitt på skole, men når jeg startet på den skolen synest jeg det var veldig greit selv om det bare hadde gått 2 dager av skole året, så fikk jeg en telefon fra 1 valg skolen og dem tilbude meg plass der, og selvfølgelig ringte dem hjem til meg også, Men jeg vil jo fortsette på den skolen jeg går nå, kan pappa tvinge meg til å bytte over til den andre skolen og true med flere mnd med husarest om jeg ikke gjør det? synest det er veldig urettferdig.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Det å tvinge deg på denne måten høres ikke spesielt lurt ut, og slike trusler er over streken av det som er akseptabelt fra foreldre. 

Jeg vet jo ikke noe om hva som ligger bak disse sterke reaksjonene fra faren din, men sannsynligvis har han et sterkt ønske om noe du skal oppnå. 

Jeg tenker at det blir veldig viktig at du tenker gjennom hva MÅLET DITT med videregående er, og hva DU egentlig vil.  Hva kan være bra ved å gå på den linjen/skolen du hadde som førstevalg og hva kan være bra med å bli der du nå er.  Er det det at du syns det er litt vanskelig å bytte nå etter å ha blitt kjent, eller er det selve fagvalget som føles mer riktig.  Prøv også om du kan ta en saklig diskusjon hjemme om dette.

Hvis du føler du blir tvunget til noe som er mot din egen vilje, så vil jeg anbefale deg å søke litt hjelp fra noen.  En kontakt til barnevernet kan da kanskje være en ide, eller evt. en prat med sosiallærer eller helsesøster.

Lykke til med videregående, uansett hvor det blir.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser


Quiz: Hva vet du om dine forbrukerrettigheter?

Hvem bør du først snakke med om det er feil på en vare?