Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om hvis man blir tatt for å ha gått inn på en side som er 18års grense og blir tatt?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

hei.jeg er en 15 år gamell gutt. Jeg lurer på om hvis man blir tatt for å ha gått inn på en side som er 18års grense og blir tatt. Jeg har tenkt til å søke på politihøyskolen, men vil en litten fille ting som dette ødelegge alt? La oss si at dette kommer på rullebladet. Vil dette ødelegge kariæren som politi?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det er stort sett ikke forbundet med straff å gå inn på sider på internett med 18-årsgrense selv om man er under 18 år. Aldersgrensene er satt for å beskytte barn mot å se noe de ikke har godt av. Dersom du går inn på en side med ulovlig innhold, for eksempel barneporno, blir det annerledes. Det er straffbart, og blir du tatt for det vil det komme på politiattesten din. Du kan lese mer om politiattester i artikkelen nedenfor.

 

Det kreves "plettfri vandel" for å komme inn på politihøyskolen. Enhver anmerkning på politiattesten vil ikke utelukke deg fra opptak, det vil bero på en skjønnsmessig vurdering. Dersom du tenker å søke på politiskolen etter hvert bør du uansett tenke over at "filleting", som du kaller det, kan få konsekvenser for utdannelsen din.

 

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser


Quiz: Hva vet du om klimaet?

Når du lar mobilladeren stå i stikkontakten uten å være koblet til telefonen...