Hopp til hovedinnholdet

Er det tillat at en person som er under aldresgrensen kan bo hos en familie med lov av sine foreldre?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Er det tillat at en person som er under aldresgrensen kan bo hos en familie med lov av sine foreldre, at de gir en fullmakt over at familien har ansvar over personen? og at egentlig er personen og 18 åring fra familien sammen men foreldrene vet ikke noe om det, blir det straffbart da.. og hvilken konsekvenser blir det?... begge to er gay

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du skriver at den ene gutten er "under aldersgrensen", uten at du forteller hvilken aldersgrense det er. Jeg antar at du mener at han er under 18 år.

 

Dersom begge er over 16 år, er begge over den seksuelle lavalder, og det er derfor ikke problematisk at de bor sammen av den grunn.

 

Det er ingen aldersgrense i barneloven for hvor gammel man må være for å flytte hjemmefra. Foreldrene bestemmer over sine barn frem til de er 18 år, men så lenge foreldrene og barnet er enige så er det ikke noe i veien for at barnet flytter ut.

 

Sånn som du forteller det, høres det imidlertid ut som at foreldrene ikke vet at sønnen deres er homofil. Jeg vil naturligvis oppfordre begge guttene til å fortelle familiene sine dette, selv om det kan være vanskelig. Det vil antagelig gjøre at foreldrene blir mer skeptiske til at de bor sammen, men å være ærlig på dette vil trolig også gjøre det lettere for guttene på mange måter.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser