Hopp til hovedinnholdet

Energidrikker.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Aldersgrense på energidrikk Jeg er en gutt på femten år og foreldrene mine nekter meg å drikke energidrikk. Er det lov? Jeg bruker mine egne penger og aldersgrensen er 14/ikke anbefalt for små barn. ALLE bestevennene mine drikker det og blir spøtt av forledrene om de vil ha og de er akkurat like gamlesom meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 
Drikkene du nevner inneholder mye koffein. Helsedirektoratet informerer om at det ikke er noen pålagt aldersgrense for sliek energidrikker, men har satt som krav til produsentene om at de skal forklare hva et slikt høyt innholdav kofein kan føre til. Barn og unge er blant annet ikke anbefalt å drikke energidrikker, og flere utsalgsteder opperer med en selvpålagt grense på alt fra 14 til 18 år. Les mer om hvordan koffein påvirker kroppen din her og i artikkelen under.
 
Selv om det ikke er noen lovfestet aldersgrense på kjøp av slike enrgidrikker, kan foreldrene dine nekte deg dette dersom de mener at det ikke er bra for deg. Når du er 18 år og myndig kan du bestemme dette selv. Jeg foreslår at du tar en prat om dette med dem, så kommer dere kanskje fram til en avtale der du får lov til å drikke slike energidrikker en gang i blant.
 
Hilsen ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Energidrikker

Energidrikker

Det er ingen aldersgrense for når du kan drikke energidrikke, men unge rådes til å ikke drikke det ofte. Foreldre og butikken kan nekte deg det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser