Hopp til hovedinnholdet

Aldersgrense på treningsstudio?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Vet dere om det er noen aldersgrense på å trene på et treningsstudio, f.eks Spenst eller aktivtrening...? Jeg er 14, blir 15 i april. Har så lyst til å begynne, syns det er flaut å ta en joggetur hvis jeg får se noen kjente... Vil ikke at rykter skal settes ut om meg. (dårlig selvtillit..) Men får jeg trent på et treninssenter vil jeg gjerne pushe meg selv! Men er klar for å begynne nå, men er det lov for en 14, snart 15-åring?? (spenst) Er det vanlig at en 14-åring ikke går på noe aktivt (trening) i uka (hånball, fotball, dans, turn... etc)? For det gjør ikke jeg, er flau over at jeg ikke gjør noe liksom (ant enn ridning av og til). Vanlig at en 14 åring vil trene på senter?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

De fleste treningssentre har aldersgrense på 16 år, men det finnes flere unntak. Mitt tips er at du oppsøker det aktuelle treningssenteret og spør direkte. Noen sentre opererer med familiemedlemskap, hvor en voksen kan ha med sine barn/unge og alle kan trene. Spør sentrene i nærheten av der du bor om muligheter for å trene. Du kan enten besøke senteret eller sende en mail, evt. evt ringe. Du kan finne de ulike spenst-sentrene i landet ved å klikke her.

 

Jeg lurer litt på hva du blir flau av hvis noen ser deg jogge. Er det at du blir sett når du trener som gjør deg flau? Jogging er en meget god treningsaktivitet, og ved å jogge viser du at du bryr deg om helsen din og at du ønsker å holde deg i form. Slik jeg ser det burde ikke det være flaut. Prøv å gjøre endringer i hvordan du ser på deg selv og din trening. Trening vil også kunne gi deg bedre selvtillit, og jeg synes du skal være fornøyd med deg selv når du jogger, og absolutt ikke bli flau over at du tar vare på deg selv:) De fleste synes faktisk at trening er knyttet til status. Hvordan rykte frykter du blir sendt ut om deg hvis du blir sett når du jogger? Et rykte om at du trener og holder deg i form er vel bare bra, er det ikke?

 

Det er mange 14-15-åringer som ikke er aktive deltakere i en idrett. Hvis du har et ønske om å delta i idrett er det bare å prøve det du har lyst til. Hvis du ikke vil holde på med en idrett aktivt er det viktig at du er fysisk aktiv ellers. Fysisk aktivitet er den viktigste faktoren for å fremme god helse, for å sikre god kroppssammensetning og opprettholde vektkontroll. Det er derfor kjempe bra at du nå ønsker å øke treningsmengden din. Hvis du får lov til å trene på et treningssenter er det bare å starte, men hvis du ikke får lov håper jeg du kan være komfortabel med å trene alternativt. Kanskje du har ei venninne eller en kamerat som kan tenke seg å være med deg å trene litt? Vær stolt av at du trener, for du gjør så mye godt for deg selv ved å være fysisk aktiv. Stå på videre og vær fornøyd med deg selv når du trener:)

 

Lykke til videre!


Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser