Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine vil ikke la meg reise i bryllup sammen med kjæresten min.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 17 år som har vert samen med kjæresten min siden jeg var 15 år. Vi har vert sammen lenge, men i det siste har det bert litt syr som vi har ordna oppi no. Jeg er invitert i bryllaup til søskenbarnet hans nå, men jeg vet ikke om jeg får lov til å reise. Foreldrene mine er så merklige på de, vi har selfølgelig våre problemer på det men det grå nesten ikke and å spørre uten at de blir stil og syring fra dem i flere dager etterpå. Jeg fyller 18 i år og synes jeg kunnet fått låt vil no sånt, hva synes du. Ja jeg har snakket med dem, de er bare som de er uansett hva jeg sier.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg vet ikke hva som dine foreldres hovedargumenter mot at du reiser.  Du kan jo forsøke å spørre dem på en rolig måte hvorfor de mener at du ikke skal reise.  Når du vet hvorfor, kan du jo tenke om det er NOE fornuftig i argumentene, og møte dem litt på at du forstår at de tenker sånn.  Hvis du fortsatt mener at du vil reise, så kan du si at for deg er det viktig fordi......  Kanskje er de mer medgjørlige hvis du greier å ta en så saklig tilnærming til dette??  -Du kan ikke annet enn å forsøke å være klok i din tilnærming.  Se flere råd i artiklene under. 


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser