Hopp til hovedinnholdet

Hvor gammel må man være for å kjøre plentraktor?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hvor gammel må man være for å kjøre plentraktor?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

Man må være fylt 16 år. Her er sitat fra lovverket:

 

§ 12-1. Alminnelige unntak fra førerkortplikten for traktor og motorredskap For kjøring med traktor og motorredskap utenfor veg, på privat veg og ved kryssing av offentlig veg gjelder følgende unntak fra kravet om førerkort:

 

1. Traktor og motorredskap, eventuelt med tilhenger konstruert for en hastighet ikke over 50 km/t, eventuelt med tilhenger, kan føres av person som er fylt 18 år og har nødvendig ferdighet.

 

2. Traktor og motorredskap konstruert for en hastighet ikke over 30 km/t, eventuelt med tilhenger, kan føres av person som er fylt 16 år og har nødvendig ferdighet.

 

3. Traktor og motorredskap, bestemt til å føres av gående, eventuelt med tilkoblet tilhenger, kan føres av person som er fylt 16 år og har nødvendig ferdighet. [b]4. Motorvogn som har tillatt totalvekt ikke over 3500 kg og som er konstruert for en hastighet ikke over 10 km/t, og som bare med vesentlige konstruktive forandringer kan kjøres med større hastighet, kan føres av person som er fylt 16 år og har nødvendig ferdighet.

 

Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser