Hopp til hovedinnholdet

Far sint pga. min alkoholbruk - hva kan jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, faren min fant for ikke så lenge siden en smirnof ice i skole veska mi som jeg skulle ta med på en fest senere. (Jeg er ikke en person som drikker mye) også istad ville han snakke med meg så sa han at han hadde funnet den, og han ble veldig sur og kjefta og ville at jeg skulle si hvem jeg fikk den av, men det vil jeg selvfølgelig ikke fordi det var en god venn av meg som skaffet den! Så jeg nekta og ble ganske sur. Også nå truer han med å gå til skolen og politiet og alt mulig! Han sier også at han vil kutte ut lommepenger og masse sånt!! Han er veldig skip, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Å si hvem det var er IKKE på tale og jeg kan heller IKKE snakke fornuftig med han, tro meg jeg har prøvd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først og fremst vil vi si at vi støtter deg i å ikke navngi din venninne. At dine venninner kan stole på deg, er en god egenskap.

Hva gjelder din far, kan vi si at det ikke er uvanlig at foreldre reagerer på den måten du beskriver. Du synes muligens at han overreagerer, og det har du kanskje rett i. Men sett fra hans synsvinkel oppleves dette funnet kanskje som et stort sjokk, og han er i villrede omkring hva han skal gjøre med denne situasjonen. Det faktum at du holdt alkoholbruken skjult fremfor å være åpen om dette kan delvis forklare reaksjonen hans - selv om du kanskje tenker at åpenhet hadde vært vanskelig i dette tilfellet. Uansett bør du ha i bakhodet at 15 år er en forholdsvis ung alder hva gjelder alkoholdrikking, så hans bekymring er jo heller ikke helt uberettiget.

Det er dessverre ikke så mye vi kan råde deg til i forhold til hva du skal gjøre eller fortelle ham. Kanskje har han en del spørsmål om alkohol og ungdom, og hva som er normalt å gjøre i en slik situasjon. I så fall kan du jo tipse han om å ringe oss, så kan han få litt informasjon. Du er også velkommen til å ringe oss selv for en utdypende samtale. Vårt tlf. nr. er 08588, åpent hver dag 11.00-19.00 (tirsdag og onsdag 10.00-19.00). Tjenesten er anonym.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol