Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 13-åring som har begynt å drikke men jeg er redd for at foreldrene minne kommer til å finne det ut. Jeg trenger tips til hvordan jeg kan slutte , jeg røyker og hvordan slutter jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en 13-åring jeg har begynt å drikke men jeg er redd for at foreldrene minne kommer til å finne det ut så jeg trenger tips til hvordan jeg kan slutte , jeg har også begynt å røyke litt hvordan slutter jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Å slutte å drikke alkohol kan være en utfordring. Ofte er det en grunn til at man drikker alkohol i din alder... Hva som er årsaken til at du drikker vet jeg ikke. Alle jeg har vært i kontakt med som har begynt med rus i din alder har hatt en livssituasjon som har vært problematisk å løse uten hjelp. Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen du går eller helsestasjon for ungdom. De vet mye om hvorfor så unge mennesker drikker og de kan hjelpe deg. Får en fjernet årsaken til at en velger å ruse seg vil ofte behovet for rus forsvinne. Alle trenger noen å snakke med i perioder en endrer adferd. En opplever ting som kan være fint å dele med andre. Helsestasjon for ungdom har ofte personer som jobber der fra spesialavdelinger for rus. De kan mye om å slutte med rus. Vil du diskutere problemet med noen anonymt kan du kontakte
 Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
Ta en titt på artiklene jeg har lagt med, mulig du finnernoe hjelp der og.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersgrenser og alkohol

Ølflasker (colourbox.com)

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

Les mer

Fem tips til deg som vil slutte å røyke

Slutta-appen for hjelp til snusslutt.

Har du lyst til å slutte å røyke, men sliter med å få det til? Helsedirektoratet gir deg fem gode tips som kan hjelpe deg å bli kvitt avhengigheten for godt.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol