Hopp til hovedinnholdet

Jeg har drukket en cider før, men nå vil jeg drikke litt mer.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år. Jeg har drukket en cider før, men nå vil jeg drikke litt mer. Skjønner ikke de promille tingene. Ca. hvor mange cider/øl kan jeg drikke før det er farlig. Plis svar fort, skal på fest om noen dager.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan drikke en cider. Dersom du drikker mer enn det, vil du risikere å bli beruset og dette kan føre til farlige situasjoner.

Det kan være lurt å tenke på noen ulike konsekvenser som kna komme av å bruke alkohol tildlig i livet.

Du som er 13 år, er fortsatt i utvikling. Både hjernen og kroppen din skal utvikle seg i mange år ennå. Ved bruk av alkohol risikerer du å skape problemer for din egen kropp og hjerne.

Bruk av alkohol i ung alder øker også risikoen for å utvikle problemer (alkoholavhengighet) senere i livet.

Hva som skjer hvis noen voksne får vite at du har vært full? Hvordan vil foreldrene din reagere? Kommer politiet til festen vil de kanskje både melde til foreldrene dine og barnevernet. Foreldrene dine kan få mindre tillit til deg. Hvis det blir kjent at du har drukket kan, i verste fall, foreldrene til vennene dine nekte dem å være med deg fordi de tror at du kan påvirke barna deres negativt. Hvis vennene dine tar avstand fra alkohol kan det jo også hende at de tar avstand fra deg hvis du drikker.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alkoholloven

Forbudsskilt med alkohol (colourbox.com)

Alkoholloven skal være et virkemiddel for å forsøke å begrense de skader som overdreven bruk av alkohol kan føre til.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Slik beregnes alkoholpromille

Regner ut promille (ung.no)

I gjennomsnitt vil alkoholen fordele seg i 60 prosent av kroppsvekten hos kvinner og i 70 prosent av kroppsvekten hos menn. Som en hovedregel anslår vi at alkoholen forbrenner med 0,15 promille per time (0,10 - 0,25).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol