Hopp til hovedinnholdet

Koste med noen selv om jeg har kjæreste. Burde jeg ha dårlig samvittighet?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Okei, så jeg er en jente på 16 år. Har en kjæreste å vi har vært ilag av å på i ca 2 år. I helgen hadde jeg fest med i utgangspunktet bare noen venninner. Jeg drakk mer en jeg skulle ha gjort å var borte på sofaen i noen timer, senere kom en gutt jeg kjenner til som er venn med min bestevenninne. Han er 19 år gammel å kjempe grei, han begynte å skulle hjelpe meg, å det endte opp med at vi var ilag hele den kvelden. Jeg var ganske full men husker deg meste. Vi lå i sengen å snakket om alt å ingenting å han passet virkelig på meg. Det skjedde ikke noe seksuelt, men vi lå å koset å han holdte rundt meg. Han gjorde ingenting upassende. Men saken er at i ettertid har jeg fått dårlig samvittighet for dette, med tanke på at jeg har kjæreste. Venninen min mener at det er ikke noe å ha dårlig samvtitighet for å at det skjedde ingenting, men burde jeg ha dårlig samvittighet, å burde jeg si dette til kjæresten min?

Besvart 26.09.2018 10:12
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du hadde en fest i helgen, der du ble veldig full og en gutt hjalp deg litt. Dere snakket og holdt rundt hverandre, og du lurer på om du skal føle deg dårlig over dette med tanke på at du har kjæreste. 


Jeg kan forstå at du er litt tankefull over dette, og at du ikke helt vet hva som er riktig i denne situasjonen. Dette vil jeg si er en gråsone, da du ikke direkte kysset han eller gjorde noe direkte fysisk galt. Samtidig så er det forskjellig hva folk ser på som "utroskap" eller rett og slett upassende å gjøre når man er i et forhold. 

Jeg vil jo si at å holde rundt noen og kose, ikke er noe man ofte gjør med gutter som du ikke er romantisk med. Samtidig så kjente du vel ikke denne gutten så godt? Så da har du ikke en direkte vennskapelig relasjon til han heller. Jeg tror det er lurt for deg å tenke over hvorfor du holdt rundt han på den måten. 

Føltes det galt i øyeblikket? Gjorde du det for å føle deg bedre siden du var litt dårlig, eller var det bare fordi det skjedde naturlig og du ikke tenkte at det kanskje ikke var så passende. Jeg tror ikke nødvendigvis at det du gjorde var så fryktelig galt, men det er kanskje greit å snakke med kjæresten din om du har skyldfølelse. 

Det er vanskelig å framlegge hvordan situasjonen eksakt var til kjæresten din, men du burde kanskje si noe om det, om ikke nødvendigvis alt. Det er viktig å kommunisere og være ærlig i forhold, om du vil at det skal fungere. Jeg håper dette ordner seg, også skal jeg legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer

Gjort noe dumt? Tilgi deg selv!

Gutt som grubler (colourbox.com).

Har du gjort noe du angrer på, som å såre en kjæreste eller svikte en venn? Sammen skal vi finne en måte du kan tilgi deg selv.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie

Les mer

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol