Hopp til hovedinnholdet

strenge foreldre når det gjelder alkohol

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har veldig strenge foreldre når det kommer til alkohol, noe som jeg skjønner. Jeg bor i ei bygd hvor det egentlig er helt vanlig at folk som har blitt konfirmert drikker på fest.(ikke alle gjør det selvsagt). Jeg har holdt meg unna det, fordi jeg ikke vil skuffe foreldrene mine, og vil at de skal stole på meg. Jeg har jo smakt alkohol før, men liksom bare en slurk.. På siste lørdag arrangerte russen i bygda offentlig fest ( alle som vil komme kan komme) og det ble så jeg drakk litt, bare for å forstå hvordan det var. Ikke mye men nok til at jeg ble litt «svimmel». Jeg husker alt og gjorde ingenting «farlig». Jeg var heller ikke åpenlyst beruset. Jeg har veldig dårlig samvittighet for dette, og er redd for hvor skuffet foreldrene mine blir hvis de finner det ut, men samtidig gjorde jeg i mine øyne ikke noe så ille... jeg drakk jo ikke mye og hadde jo kontroll, og hadde det kjempegøy på festen... Hva burde jeg gjøre?

Besvart 10.10.2018 06:32
 

Svar
Hei!


Det er fint at du skriver til oss. Og det er også veldig fint at du ikke vil skuffe dine foreldre når du vet hvilken holdning de har til alkohol. Samtidig skjønner jeg at du også er litt nysgjerrig på alkohol og at du kan ha lyst til å prøve siden de fleste andre drikker på fester.

Når anlednigen er der, kan du godt fortelle foreldren dine at du smakt alkohol på festen, men at du slett ikke var beruset og at du heller ikke har enkt å begynne å drikke.

 Det er jo 18 års grenese for å kjøpe vin og øl i Norge og den skal respekteres, men  du  er jo snart 18 år og da kan du selv bestemme om du vil drikke på fester, så jeg synes ikke dette er så ille at du skal gå rundt med dårlig samvittighet.
Jeg legger ved noen artikler det kan være nyttig for deg å lese.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Å være den som ikke drikker

Fest (colourbox.com)

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? I denne artikkelen får du tips til å takle drikkepress.

Av: Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol