Hopp til hovedinnholdet

Aldersgrense for å drikke øl i Tyskland.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal til Tyskland i sommer, og da skal jeg og min bror vere med våres foreldre. Jeg har drukket nå siden ifjor sommer, og tenkte at eg skulle ta meg et par pils ned i Tyskland alt med at der er billig. Har søkt rundt her og der, og ser at man MÅ vere 16 for og kjøpe øl, vin og røyk i tyskland. Gjelder dette på pubber om kvelder også? Så jeg vill ikke ha noe problem med og kjøpe pils alene på en bar? Takker for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Vi har ikke noe sikker informasjon om dette, men tror (med et lite forbehold) at du kan stole på tallene fra denne lisat på Wikipedia. Der står det at man må være 16 år i Tyskland for å drikke øl og vin, og 18 år for å drikke sprit (22% eller mer).

 

I utgangspunktet burde det da gå greit for deg å kjøpe en øl på en pub der, men vær klar over at det kan være egne aldersgrenser for å komme inn på de forskjellige stedene. Husk også på at foreldrene dine kan nekte deg å drikke øl hvis de ikke vil det. De bestemmer over deg fram til du er 18 år - selv om dere er i Tyskland.

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersgrenser og alkohol

Ølflasker (colourbox.com)

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

Les mer

Drikk sikrere

Øl

Skal du ut i kveld? Pass på at du har kontrollen. Ta med deg disse gode drikketipsene fra andre ungdommer.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol