Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye må jeg drikke for å bli full?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Heii. Jeg lurer på hvor mye alkohol man må ha fått i seg før man blir full. Allså hvor mange øl eller cider må jeg ta før jeg risikerer å bli full.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


 

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. I artikkelen nedenfor kan du lese om hvordan vi håndterer den alkoholen vi drikker og hvilke virkninger alkoholen har på kroppen. Det er også slik at det er noen faktorer som påvirker hvordan du opplever rusen, for eksempel om du er uthvilt, har spist godt før du drikker mm.
En halvliter øl eller cider, gir en promille på ca 0,25 hos en mann som veier 70 kg, og ca 0,40 promille hos en kvinne på 60 kg. Det er imidlertid store individuelle variasjoner for begge kjønn. Den høyeste promillen etter et gitt alkoholinntak vil vanligvis inntreffe 30-60 minutter etter at inntaket er avsluttet. Det er derfor lurt å la det gå nærmere 1 time mellom inntak av hver stor alkoholenhet, slik at du kan registrere hvilken virkning det forrige du drakk hadde, før du begynner på nytt. Les mer her.

En alkoholenhet regnes som en halv flaske pils eller et glass vin eller en drink. Alkohol opptas raskt i kroppen og kan måles som promille i blodet. Vanligvis regnes man som beruset ved 0,5 – 1 promille, sterkt beruset ved 1,5 – 2 promille og døddrukken ved 2,5 – 3 promille. Dødelig regnes som 4 promille.

Legger ved noen artikler om alkohol så du kan lese mer.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Slik beregnes alkoholpromille

Regner ut promille (ung.no)

I gjennomsnitt vil alkoholen fordele seg i 60 prosent av kroppsvekten hos kvinner og i 70 prosent av kroppsvekten hos menn. Som en hovedregel anslår vi at alkoholen forbrenner med 0,15 promille per time (0,10 - 0,25).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol