Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye øl må jeg drikke for å bli brisen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 16 år, 1.67m og veier 55kg. Jeg drikker i perioder, og noen ganger hver helg. Hvor mange cider/øl må jeg drikke for å bli brisen og full? Og hvor mye sprit tåler tåler jeg? Tusen takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi kan ikke svare på hvor mye cider/øl du må drikke for å bli brisen, for det vil variere fra person til person. Samme person kan også tåle mer eller mindre alkohol fra gang til gang. Faktorer som påvirker det kan være hvor mye du har spist i forkant, hvor uthvilt du er og hvor fort du drikker. Vi kan derfor ikke si spesifikt hvor mye du kan drikke før du blir full, men vi kan si noe generelt om hvordan alkohol virker på kroppen, og legger ved noen artikler om dette. Hvis du har lyst til å forsøke å regne ut hvor mye du tåler selv, kan du gå inn på denne promillekalkulatoren, men husk at den ikke er helt nøyaktig. Den gir bare cirka verdier.
Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Promille - hvor full blir du?

Jente er full på fest (colourbox.com)

Hva er promille? Hvordan vet du hvor høy promille du har? Hva skjer i kroppen når promillen øker?

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol