Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg reiseleder for Nazar?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 16 år som begynte på vgs nå i høst. Jeg går studiespesialisering fordi jeg har ønsket og bli ingeniør. Men så har jeg akkurat kommet hjem fra to uker i Tyrkia, og jeg er helt betatt. Jeg har vært der mange ganger før, men da har jeg vært mye yngre. Denne gangen savner jeg alt med Tyrkia, og jeg ønsker nå å flytte dit. Men jeg tenker jo også på det at jeg må ha en jobb der nede, og da vet jeg ikke hva jeg skal jobbe som. Jeg er veldig lei av skole, og med tanke på at jeg må gå en del år til på skole for å bli ingeniør, har jeg ikke lyst lengre! Så satt jeg akkurat og søkte litt rundt på nettet da jeg ser den perfekte muligheten. Det og bli reiseleder hadde passet meg perfekt! Så min drøm nå er å jobbe som reiseleder for Nazar. Da får jeg muligheten til og være i Tyrkia veldig mye, i tillegg til at jeg kan bo der. Men det er noe jeg lurer litt på. -Må du ha en spesiell utdanning? -Hvis du jobber for Nazar, kan jeg da ha egen leilighet i Tyrkia som jeg bor i hele tiden? -Hva er ca gjennomsnitts lønnen for en reiseleder? -Må du kunne mange andre språk utenom norsk og engelsk? Jeg er åpen for å lære Tyrkisk, og kan allerede litt. Jeg har også spansk på skolen. Gi meg gjerne så mye informasjon dere kan som mulig! TAKK!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål. Vi skjønner at du har hatt en fin ferie! Det er imidlertid viktig å tenke nøye over at det å være på ferie et sted noen uker, er noe helt annet enn å bo der fast. De fleste opplever det totalt annerledes når hverdagen kommer, og det er viktig å være klar over.

Slik arbeidslivet er nå, stilles det i de aller fleste yrker krav til formell kompetanse. Det betyr at man som reiseleder bør ha utdanning innen fagområdet for å få jobb. Det å få jobb når man er under 20 år, er ikke enkelt. Reiseliv fins både som videregående opplæring - hvor du tar fagbrev innen reiseliv - og som høgskoleutdanning med enten årskurs eller bachelor etter at du har fullført studieforberedende utdanning på videregående.

Se her for nærmere informasjon om reiseleder yrket: utdanning.no/yrker/beskrivelse/reiseleder

Dersom det er en spesiell organisasjon du ønsker å jobbe hos, anbefaler vi at du tar kontakt direkte med dem for å få svar på spørsmålene. Da dette er vanskelig å gi noen generelle svar på. Her er hjemmesiden til Nazar: www.nazar.no/

Det er flott at du har satt deg et mål om å bli reiseleder, og ønsker å arbeide i utlandet. Dette kan være en god motivasjon for å gjennomføre videregående i Norge, og få deg en god utdannelse slik at du får gode karrieremuligheter som reiselivsleder senere. Husk også på at veldig mange ingeniører har spennende jobboppdrag i utlandet!

Lykke til!

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli ingeniør?

Ingeniør på jobb (colourbox.com)

Norge trenger flere ingeniører. Her finner du informasjon om mulighetene, både for deg med og uten studiekompetanse, og for deg med fag- eller svennebrev.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb