Hopp til hovedinnholdet

Jobb i brannvesenet - har ikke plettfri vandel

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en ung mann på 20 år som vurderer sterkt å gå inn i brannvesenet. Jeg stiller kravene med unntak "plettfritt vandel". Var uheldig å blitt beskyldt for ordensforstyrrelse på byen. Regnes dette som lovbrudd eller en uønsket hendelse? Er ordensforstyrrelse synlig på både politi attest og/eller rulleblad? I så fall, tar brannvesenet hensyn til begge disse? (politi attest og/eller rulleblad) Tusen takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du ble beskyldt for ordensforstyrrelse på byen. Ble du straffet for dette forholdet eller ble saken henlagt? Hvis du ikke ble straffet med et forelegg (bot), har du heller ikke fått forholdet registrert på politiattesten.

Ordensforstyrrelse regnes som et lovbrudd. Forstyrrelse av den alminnelige fred og orden straffes etter straffeloven § 350. Strafferammen er bot eller fengsel inntil 2 måneder.

Får man straff for brudd på § 350 blir det registrert på politiattesten/ rullebladet. Politiattest og rulleblad er det samme, og brannvesenet må ta hensyn til forhold som er registrert der. Det er mulig de bruker noe skjønn ved vurderingen, f.eks. hvis det gjelder mindre alvorlige forhold eller forhold som ligger langt tilbake i tid, men jeg er ikke sikker på dette så det må du eventuelt høre med dem om.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb