Hopp til hovedinnholdet

Lønn og ferie

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, Har et spørsmål om lønn. Jeg har fått jobb som sekretær ved en skole. Det er et vikariat som varer fra oktober 2013 - juni 2014. Jeg har nå fått innvilget en uke ferie i mars 2014, og denne fikk jeg innvilget uten lønn. Det jeg lurer på er om det er riktig at jeg skal bli trukket lønn for den uken? Har jeg ikke rett på noen ferie med lønn siden jeg kun jobber til Juni? mvh. Ukjent kjentsen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

erie er ulønnet fritid, og dette innebærer at når man tar ferie trekkes man i lønn og får feriepenger i stedet.

Ferielovens system er at du trekkes i lønn og får feriepenger utbetalt til du faktisk tar ferie. Ut fra det du skriver høres det ut som din virksomhet praktiserer dette systemet. 

Mange virksomheter praktiserer imidlertid at feriepenger og lønnstrekk skjer i en bestemt måned, uavhengig av når ferien avvikles. Det som skjer da er at man får vanlig lønn når man tar ferie, siden lønnstrekk og feriepengeutbetaling vil skje/har skjedd på tidligere/senere tidspunkt. Gjør man dette, skal man altså ikke trekkes i lønn på nytt når man faktisk tar ferien. Da vil man i så fall bli trukket i lønn dobbelt opp. 

Uansett metode vil resultatet året sett under ett bli det samme - man får lønn i ca. 11 måneder og feriepenger i den 12. 

Det er viktig å skille mellom ferie og feriepengerFerie er en rettighet arbeidstaker har uavhengig av opptjening. Du trenger med andre ord ikke å ha vært i (full) jobb året før for å ha rett til å avvikle full ferie. Feriepenger derimot er noe en opptjener basert på inntekten året før ferien skal avvikles. Ferie skal som et minimum utgjøre 25 virkedager (4 uker og 1 dag), mens feriepenger skal utgjøre minst 10,2 % av brutto lønn foregående år. Ferie er i seg selv ikke lønnet, men skal finansieres av opptjente feriepenger.

 

Med hilsen

Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med Ung.no


Vær oppmerksom på at vårt svar i denne e-post kun er veiledende kortinformasjon.


Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 815 48 222 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb