Hopp til hovedinnholdet

Hvilken utdanning kan jeg ta om jeg ønsker å jobbe med dyr?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg har muligens tenkt å bli vernepleier, men er veldig usikker i utdanningsveien. Har ekstremt lyst til å arbeide med dyrevern, men usikker på hvordan arbeid det finnes for slikt i norge? Vet det er et breere alternativ i sverige/danmark etcetc men jeg vil gjerne bli boende i Norge. Veterinær er egentlig det eneste jeg vet om som lønna arbeid som arbeider med dyr, saken er bare den at jeg har absolutt ikke lyst til å drive med kirurgi eller assistere ved kirurgier heller. Drømmen må vel være noe type omplassering eller liknende, men alt sånt etter det jeg vet er drevet av frivillige.. ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hei, og takk for spørsmål. Det er flott at du har et intresseområde hvor du har lyst til å utforske mulighetene for utdanning og jobb - og det er mange valgmuligheter her. Som du sier er mye arbeid innen dyrevern på frivillig basis, men det fins også organisasjoner som har lønnede stillinger. Er du også interessert i naturvern/miljøvern i tillegg er det flere muligheter.

Hva som er av utdanninger innen fagområdet er veldig forskjellig. Du kan studere f.eks. biologi, zoologi eller husdyrvitenskap ved et universitet i Norge. Sjekk ut søkemotoren til Samordna opptak for mer informasjon om studier: sok.samordnaopptak.no/studier

Her kan du også finne endel ulike utdanningsmuligheter og yrker relatert til dyr:utdanning.no/interesseoversikt/alle/dyr?page=1

Uansett om du velger å gå for en utdanning som vernepleier, er det godt mulig å kombinere et yrke som vernepleier med frivillig arbeid innen dyrevern - slik at du kan dyrke din intresesse på fritida på en eller annen måte.

Lykke til uansett hva du bestemmer deg for!

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan søke høyere utdanning

Skolsaker (colourbox.com)

Vil du begynne på høyere utdanning ved universitet eller høgskole? Du søker på nett gjennom Samordna opptak. Ordinær søknadsfrist er 15. april.

Les mer

Høgskole, universitet eller privatskole?

Jente på forelesning (www.colourbox.com)

Lurer du på hvilken skole som har akkurat den utdanningen du har lyst til å ta? Og hvordan undervisningen på de ulike skolene varierer? Da bør du fortsette å lese.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb