Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer dersom jeg blir sykemeldt når jeg nettopp er blitt arbeidsledig?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har i løpet av de siste tre årene tjent rundt 450.000 per år på lange engasjementer. Nå må jobben min nedbemanne - og jeg går ut i arbeidsledighet fra 1. oktober. Fremtiden ser jeg for meg å frilanse. Dog har jeg et problem; jeg har en reumatisk lidelse og en depresjon som gjør at jeg vurderer sykemelding (som jeg kan få). Men jeg har ikke lyst til å utsette arbeidsgiveren jeg er for å betale sykepenger, ettersom dette også er en fremtidig arbeidsgiver. Hva skjer om jeg blir sykemeldt samme uke som jeg går ut i arbeidsledighet? På hvilket grunnlag beregnes sykepenger?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss.

Hvis du på dagen du blir sykemeldt midlertidig har vært ute av arbeid i mindre enn en måned, så kan du ha rett på sykepenger fra NAV fra den 15. dagen etter du ble sykemeldt. Sykepengene vil etter hovedregelen utgjøre 65% av inntektsgrunnlaget ditt og inntektsgrunnlaget er et gjennomsnitt av de tre siste årene.

Blir du sykemeldt så må du sende del D av sykemeldingen til NAV og i tillegg må skjema NAV 08-47.05 "Krav om sykepenger - midlertidig ute av inntektsgivende arbeid" sendes inn. Du må også dokumentere tidligere arbeidsforhold og tidspunkt for når du sluttet, for eksempel en sluttattest. Les mer her.

Dersom noe er uklart så kan du ringe oss på tlf: 55 55 33 33 

Vi ønsker deg en fortsatt fin dag!   


Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb