Hopp til hovedinnholdet

Hva er best betalt jobb etter bestått fagprøve innenfor salgsfaget?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurte på hva som er best betalt jobb etter bestått fagprøve innenfor salgsfaget. Kan du gjerne gi eksempler på jobb? Et det mulighet å bli leverandør, salgskonsulet eller salgsdirektør. Hva skal til? Ved å ikke ha studiekompetanse menn har bestått fagprøve. Jeg har daglig leder stilling i en butikk. Men synes det er mye arbeid. Jeg kunne ha åpnet butikk selv, med 5 års erfaring innenfor dagligvare. Det er ganske hardt jobb og slit. Har prøvd å styre butikken til sjefen. Derfor vil jeg satse på noe annet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

På utdanning.no fant jeg denne informasjonen om lønn som salgsmedarbeieder: Lønn som salgsmedarbeider varierer avhengig av hvilken bransje du jobber i, hvilken kompetanse du har og hvor mye ansvar du har. Noen bedrifter tilbyr bonus i tillegg til fastlønn. Ansatte i salg- og serviceyrker i varehandel har en gjennomsnittslønn på 340 800 kroner.

Som faglært salgsmedarbeider, og har et godt grunnlag for en karriere som selger eller avansement til ledende stillinger. I mange større butikkjeder finnes det interne skoler og kurs som gjør det mulig å jobbe seg oppover. Nå vet jeg ikke hvilken butikk du jobber i, men jeg vet at det finnes mulig for dette i butikker som Rema 1000, Rimi og lignende. Det samme gjelder andre bransjer, men jeg tar nå utgangspunkt i dagligvare. Jeg vil anbefalle deg å sjekke ut utdanning.no sider om denne utdanningen for å få mer info om hvilke andre bransjer du kan bevege deg inn på.

Lønnen vil i utgangspunktet øke jo mer ansvar du får. Både salgskonsulent og salgsdirektør er stillinger som det antakeligvis er mulighet for å jobbe seg opp mot. Jeg ville tatt kontakt med hovedkonteret på de kjedene du er interessert i, og hørt hva slags karrieremuligheter som finnes for deg.

En leverandør kan være mye forskjellig, men i utgangspunktet leverer leverandøren varer til en butikk. Det finnes mange forskjellige yrker i leverandørbedriftene. Hansa Borg, Rieber og Søn og Grønt AS er eksempeler på leverandører til ulike dagligvarebutikker. Dersom du kunne tenke deg en karriere i en leverandørbedrift vil jeg anbafale deg å kontakte en bedrift og høre hva slags stilling som kunne vært aktuelt for deg med din utdannelse og erfaring, og om det er noen karrieremuligheter.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb