Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått avslag på dagpenger, hva annet kan jeg ha rett på fra NAV?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg er ei jente på 23 år, ble ferdig utdannet barne-og ungdomsarbeider i juli. Har siden det prøvd å søke etter jobb, men ingen hell enda. Jeg har søkt på dagpenger fra nav, men får avslag siden jeg har tjent for lite, har jo vært lærling. Ikke har de noe kurs osv heller. Jeg bor sammen med kjæresten min som har fast jobb, men jeg vil jo ikke leve av han heller. Han har jo sine lån osv å betale på. Er det noe annet jeg kan gjøre? Søke på?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss!

Du kan søke om økonomisk sosialhjelp fra NAV dersom du ikke har rett til dagpenger. Klikk på lenken for lese mer om denne stønaden. Med din unge alder tatt i betraktning, så kommer NAV kontoret ditt til å stille strenge krav om at du gjør det du kan for å få en jobb. Det innebærer blant annet at du må delta på jobbsøkerkurs arrangert av NAV. Hvis du ikke allerede har gjort det, så bør du registrere deg som arbeidssøker på nav.no og sende meldekort hver 14. dag.

Du skriver at du har søkt jobb siden juli, har du også søkt på andre type jobber som ikke nødvendigvis har med utdannelsen din å gjøre? For eksempel innen butikk, helsevesen? For mange nyutdannede så tar det tid å få seg en jobb innen det man har utdannet seg som, slik at derfor vil det være lurt å søke innenfor andre områder også slik at man kan få en inntekt. Mange ganger er det enklere å få en jobb, dersom man allerede er i en jobb (uavhengig om det er i en butikk, eller et annet sted).

Du bør utvide søkeområdet ditt ved at du søker jobb i andre kommuner, og lever så mange åpne jobbsøknader du kan til aktuelle arbeidsgivere. Møt gjerne opp, slik at sjefen kan få hilse på deg personlig. Ta også kontakt med bemanningsbyråer, slik som for eksempel Manpower, Top Temp, Adecco og så videre.

Flere gode jobbsøkertips finner du her, sjekk også ut Facebooksiden vår; "NAV Jobblyst".

Det er en heltidsjobb i seg selv å søke etter jobb, så her gjelder det å benytte seg av alle mulighetene som finnes :-) Vi ønsker deg lykke til videre med jobbsøkingen!

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb