Hopp til hovedinnholdet

starte som leksehjelp. Hva kan jeg ta?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på seksten år som tenker å begynne som betalt leksehjelp, i Norsk og Engelsk. Jeg går på videregående og har 6'er i begge fag. Hvor mye kan jeg ta betalt i timen? Jeg tenkte 150kr per time, ikke inkludert eventuelle reisekostnader. Dette kom jeg frem til etter å ha sett på hva andre tar betalt; rundt 300-1200kr er normalt å ta i timen, dette kommer selvfølgelig an på hvorvidt man er profesjonell eller ikke. Ved tanke på at min eneste garanti på at jeg er faglig flink er mine karakterer, kom jeg frem til 150kr i timen. Er dette en grei pris, eller burde jeg ta mer/mindre? Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er en lur ide å jobbe som leksehjelp. Mange trenger litt hjelp til å strukturere leksehverdagen, andre til enkelte fag. 

Du skriver at du er 16 år, og har sjekket hva andre tar for slike tjenester. Det som ofte bestemmer hva du kan ta, er også hva noen er villig til å betale for. Kanskje du skal starte lavt og så heller øke om de er fornøyd? Fornøyde 'kunder' er ofte gode kunder. 150 ,- Høres ut som en bra pris.

Skriv gjerne innlegg til oss om hvordan det er å jobbe som leksehjelp. 

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frikort og skattekort

Frikort eller skattekort? (skjermdump skatteetaten.no)

Har du en jobb må du be om frikort eller skattekort. Tjener du mindre enn 55.000,- klarer du deg med å bestille frikort, og behøver ikke å skatte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb