Hopp til hovedinnholdet

Deltidsjobb med redigering av bilder og nettsider?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har lenge tenk på å skaffe meg en form for jobb ved siden av skolen for å tjene litt ekstra penger, men isåfall vil jeg det skal være en jobb jeg virkelig liker. For øyeblikket går jeg på studiespesialisering vg1, men jeg har et stort hjerte for bildemanipulasjon og photoshop- redigering. Jeg er 100% selvlært, og vil anse meg selv som ganske god for min alder. Det ideelle ville vært om jeg som 16- åring kunne fått jobbe med akkurat dette. Hvis jeg kan redigere bilder eller designe websider som en form som deltidsjobb ville det vært supert! Er dette på noen måte mulig, eller er ungdommer dømt til å jobbe på lager eller bak kasseapparatet til de er 18?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du vil jobbe med dette.

Generelt sett er dette en bransje der mange prøver å få seg jobb, men dette kan jo variere veldig fra sted til sted. Jeg synes likevel du kan prøve hvis du har lyst. Det er ingen regler mot å ansatte 16-åringer til å gjøre grafisk arbeid og lignende.

Derfor foreslår jeg at du søker noen steder du kunne tenkt deg å jobbe, og gjerne legg ved noen eksempler på ting du har gjort. Bruk gjerne Ung.no sine jobbsider til hjelp.

Hvis du ikke skulle få deg en superrelevant jobb, kan du jo likevel bruke dine dataferdigheter når du du søker andre steder. Du kan for eksempel skrive at i tillegg til å jobbe i, for eksempel kassa, kan du hjelpe dem med å vedlikeholde nettsida, produsere bilder de kan bruke på sosiale medier og lignende.

Hvis du vil jobbe med grafisk design eller noe lignende senere, kan du jo også prøve å få deg jobb i en foto- eller elektronikkbutikk. Fortell om din interesse for faget og lignende. Det kan være en grei erfaring for senere. Husk at man ofte må klatre seg oppover for å få drømmejobben.

Uansett synes jeg du skal gi det et forsøk. Søk rundt på bedrifter som kunne trengt din assistanse, selv om de ikke har lagt ut noen annonse på nett!

Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb