Hopp til hovedinnholdet

Tenker så negativt at jobben blir et ork

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 17 (fyller 18) som virkelig trenger råd. Jeg begynte for snart 1 år siden å jobbe i en butikk hvor jeg egentlig trives veldig godt og har verdens beste sjef - men problemet er at jeg fremdeles gruer meg til jobb. Jeg jobber hver lørdag 10.00 til 16.00. Jeg begynner mange dager i forveien å psyke meg selv ned, tenke hvor fælt det blir å jobbe og at det kommer til å bli slitsomt. Dette er noe som har kommet de 4 siste månedene... Når jeg er på jobb er det eneste som går i hodet mitt hvor mange slitsomme timer jeg har igjen, og hvor synd jeg syntes på meg selv. Jeg har prøvd å ta opp dette med foreldrene mine, men det er ikke mye til hjelp da de mener jeg bare snakker tull og syter. Dette sitter inne i meg og tankegangen min tar så ufattelig mye energi, både de dagene før jobb og under jobbinga. Jeg har gått til psykolog tideligere (for andre ting) som har hjulpet - så burde jeg prøve det? eller snakke med helsesøster på skolen? Legen min? Håper på svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du tar tak i problemet og ikke bare slutter på jobben!  Det høres ut som du har litt lett for å komme inn i negative tankespiraler.  Det er jo ikke særlig hensiktsmessig og da kan det bli slik du beskriver med mye tanker om det på forhånd og underveis.  Slike tanker stjeler energi og gjør jo jobben tung.  Jeg vet ikke om du pratet med psykologen du gikk hos før om dette med å endre tankemåter?  -Kanskje kan det være til hjelp å få litt støtte i dette nå.  Du finner råd om hvordan du kan forsøke å jobbe med tankene i artiklene under.  Prat gjerne med fastlegen din eller helsesøster.  De kan støtte deg og med dem kan du også diskutere om det er lurt med en prate med psykolog eller om du kan greie å endre dette med din og deres hjelp.

lykke til videre!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb