Hopp til hovedinnholdet

Å ha mange arbeidsgivere

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en kompis som har 3 jobber, og oftere og oftere jobber har skift på alle 3 arbeidsplassene på ett døgn ca fra 1100 om morgenen og er ferdi medmed siste skift kl 0400 om natten. Er litt bekymret for helsen, men er dette lovlig å jobbe så mye? Takk for svar !

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så lenge kompisen din er 18 år eller eldre, er det ikke ulovlig å ha flere arbeidsgivere. Arbeidsmiljølovens regler om arbeidstid regulerer forholdet mellom arbeidstaker og (hver enkelt) arbeidsgiver, slik at å jobbe for flere arbeidsgivere går an.

Det som eventuelt begrenser kompisen din sin mulighet til å ha flere arbeidsgivere, vil være klausuler i arbeidsavtaler eller typisk at han er så sliten etter arbeid hos den ene at det går ut over arbeid hos den andre, og det vil hver arbeidsgiver måtte mene noe om i så fall.

Det finnes i hovedsak to unntak fra det som er nevnt over. Dersom du er under 18 år eller du kjører langtransport, kan du også ha flere arbeidsgivere, men da skal arbeidstiden hos alle slås i sammen, i praksis at arbeidsgiverne du har må samarbeide om å holde arbeidstidsbestemmelsene.

Med hilsen

Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 815 48 222 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb