Hopp til hovedinnholdet

Har jeg rett til sykepenger fra begge jobbene hvis jeg blir sykmeldt?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har to stillinger, en jobb i 80% og en annen i 20%. Jeg sliter veldig med rygg/ skuldre og har hatt problemer siden februar 2014. Fysioterapaut sier jeg bør sykmelde meg, noe som aldri har vært aktuelt for min del. Men får jeg sykepenger fra begge jobbene? Jeg er bekymret for at jeg kun får sykepenger på bare 80% og ikke 100%. Men tilsammen har jeg jo en fulltidsstilling. Samt at det er forskjellig lønn på begge jobbene også. Har jeg krav på sykepenger på 100% ? Håper på svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Sykepenger fra NAV skal dekke tapt inntekt ved sykdom. Når sykepengene skal regnes ut så legges det som hovedregel gjennomsnittlig ukeinntekt de siste 4 uker før sykmeldingstidspunktet til grunn. Sykepengegrunnlaget kan ikke overstige seks ganger folketrygdens grunnbeløp, som per 1.5.2015 tilsvarer 540 408 kr (6G). 

Hvis du blir sykmeldt fra begge jobbene, så har du antakeligvis rett til sykepenger ut fra den samlede inntekten du har. Sykepenger må søkes om på lik linje med andre stønader hos NAV, slik at vi kan ikke gi deg konkret svar på forhånd.

Arbeidsgivere har tilretteleggingsplikt for alle arbeidstakere. Har du snakket med dine arbeidsgivere om dette? Er det noe de kan gjøre for at arbeidshverdagen din blir mindre belastende? Finnes det andre oppgaver du kan gjøre?  

Vi håper svaret vårt var til hjelp for deg :-)

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb