Hopp til hovedinnholdet

Jeg har sagt opp jobben min selv, får jeg karantenetid på dagpenger fra NAV?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har sagt opp jobben min, og har 3 mnd oppsigelse. Etter dette kommer jeg til å gå over på dagpenger, men må da vente 2 måneder i karantenetid, sant? Jeg sa opp jobben selv, uten god nok grunn... Grunnen er at jeg ble tilbudt en salgsjobb da min avdeling med teknisk support skulle legges ned. Jeg har søkt på et engasjement som varer én uke, og som begynner etter at jeg er ferdig med oppsigelsestiden. Vil dette endre synet på 2 mnd venting? Altså at jeg etter den uka kan få dagpenger? Siden at når dette engasjementet er over, så har jeg jo ikke sagt opp selv, da er jo kontrakten ferdig kan man si. Er skikkelig redd for fremtiden hvis jeg går 2 mnd uten inntekt... Så takker på forhånd for svar :-) Hilsen Usikker.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål.

Reglene sier at dersom du i løpet av de seks siste månedene før du søker om dagpenger har sagt opp jobben din uten rimelig grunn, så kan du få forlenget ventetid/karantenetid på 8 uker. Så du risikerer å få ventetiden på 8 uker, selv om du jobber i et engasjement i 1 uke.

Den 8 uker lange ventetiden begynner å løpe fra den dagen du er reell arbeidssøker, det vil si fra dagen etter du er ferdig med engasjementet ditt. Det er viktig at du søker om dagpenger 1 uke før engasjementet er ferdig, registrerer deg som arbeidssøker og sender meldekort hver 14. dag i hele perioden mens ventetiden pågår. Hvis du glemmer å sende meldekort, eller sender for sent, så blir de 8 ukene forlenget.

Det er viktig at du fremover bruker tiden godt til å søke på de jobbene du kan, så kanskje du slipper å komme i den situasjonen at du trenger å søke på dagpenger. Lever åpne jobbsøknader til alle de stedene du er kvalifisert for å kunne jobbe, og møt gjerne opp personlig. Hør med venner og kjente om de vet om en jobb til deg, mange får nemlig jobb via bekjente. Vi legger med flere jobbsøkertips til deg i artiklene under.

Hvis du ikke har fått jobb og du ikke har penger i ventetiden, så kan du søke om økonomisk sosialhjelp fra NAV. Det regnes som siste utvei, og alle andre muligheter for å få inntekt skal være prøvd først.

Vi ønsker deg lykke til med jobbsøkingen! :-)

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb