Hopp til hovedinnholdet

ønsker å bli skuespiller

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år og ønsker å bli skuespiller. Jeg bor i ... og har vært med i kortfilm og en dokumentar nå nylig og begge gikk fantastisk bra. Jeg leter etter castinger på nettet men finner ingen som er her jeg bor , jeg har funnet mange serier og reklamer men alle befinner seg i oslo.  Og har dere noen tips til hvordan jeg kan bli en bedre skuespiller og hvor jeg kan finne auditioner? Hilsen jente 14 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Konkurransen om å slå gjennom er veldig hard, og få lykkes med å tjene mye penger som skuespiller. Mange må også ha en annen jobb ved siden av det å jobbe som skuespiller. Det er derfor viktig at du allerede nå skaffer deg mest mulig erfaring og kunnskap. Øv deg mest mulig, meld deg inn i en teatergruppe/undomsteater/amatørteaterlag, meld deg på dramakurs ved kulturskolen, fritidsklubben, bli med i skolerevy og still opp i Ungdommens kulturmønstring for å få mest mulig erfaring. Å gå på auditions, skuespillerkurs, vise deg fram i lokalmiljøet osv. er dessuten god trening og kan være en døråpner i skuespillerbransjen. I tillegg vil slike erfaringer gi deg bedre trygghet i det å stå på scenen og opptre.   

Det går an å kontakte NRK og forskjellige produksjonsselskaper for å få vite om det finnes auditions til ungdomsserier eller filmer der ungdom medvirker som skuespillere.

 Skaff deg erfaring og øv deg mest mulig, så finner du lettere ut av om dette er noe du vil utdanne deg innenfor senere.

En del velger utdanningsprogrammet musikk, dans og drama på videregående. Dette er en fin måte for å finne ut av om drama er det man vil satse på videre. Det er imidlertid ikke noe krav om at man må velge musikk, dans og drama på videregående for å bli skuespiller. Du kan altså fint søke utdanning som skuespiller senere, selv om du velger et annet utdanningsprogram på videregående.

 Det går også an å ta et år på folkehøgskole etter videregående. Flere folkehøyskoler tilbyr linjer som skuespillerteknikk, film, drama, revy, teater etc. Dette er en fin måte for å skaffe seg erfaring, og for å finne ut om dette er en utdanningsvei man kan tenke seg videre.

Les mer om hva som kreves av skuespillere på utdanning.no.

 Vi kjenner ikke til noen castingsteder ut over dette, men fortsett å søke, så finner du kanskje noe som er nærmere der du bor.

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skuespiller – drømmeyrke eller bare fjern drøm?

Skuespiller

Drømmer du om å bli skuespiller? Du er ikke alene. Kampen om både studieplasser og jobber er hard, men vi gir deg noen tips som kan hjelpe deg på veien.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb