Hopp til hovedinnholdet

Har jeg rett til støtte fra NAV hvis jeg sier opp jobben min?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg har jobbet som nattevakt på fulltid i kiosk i snart to år, jeg har lenge tenkt at jeg vil holde ut et år til men jeg kjenner på kroppen at det ikke går lengre. Det er mengden med nattarbeid og det har gått utover min psykiske helse. Jeg er sliten hele tiden, vil ingenting, spiser ingenting og føler meg deprimert til tider. Jeg har kommet til konklusjonen at jeg trenger fri/ferie siden jeg ikke har hatt mer enn en uke fri det siste året og ni månedene. Jeg lurer først og fremst på hvilke rettigheter jeg har hvis jeg velger å slutte i jobben min uten å begynne i en ny. Jeg tjener i dag ca 30 000 i måneden og kan klare meg fint med langt mindre, jeg har ingen lån eller andre økonomiske forpliktelser utenom husleie, tlf regning osv. Neste høst skal jeg begynne på skole så er bare et halvt år jeg trenger til å få "gnisten" tilbake. Har jeg da rett til bostøtte, stønad fra nav om jeg velger å slutte eller jobbe 15% feks? Hilsen gutt 20

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss!

Hvis det sliter på kroppen din å bare gå nattevakter, bør du kanskje søke deg en annen jobb.  Bruk nettverket ditt for å finne en annen jobb.  De fleste jobbene blir ikke lyst ut på det åpne markedet.  Et godt tips er å oppsøke bedriften personlig.  Ta med en åpen jobbsøknad og oppdatert CV.  Be om å få snakke med sjefen.  Da viser du interesse og initiativ.  NAV har også opprettet en egen Facebook-side om jobbsøking.  Der kan du få gode og nyttige tips og sende melding til våre flinke veiledere.

Det første du bør gjøre hvis du ser deg om etter ny jobb er å registrere deg som arbeidssøker på nav.no.  Her er det en god forklaring på hva du må foreta deg videre i prosessen.

Når du har registrert deg som arbeidssøker kan du så søke om det som heter dagpenger.  Legg særlig merke til regelen som sier: "Når du søker dagpenger vil du ikke få dagpenger de tre første dagene. Disse dagene kalles ventedager. Hvis du selv er skyld i at du mistet jobben, og du ikke har en rimelig grunn, så blir ventetiden forlenget med minst 8 uker."

Du kan også ringe vårt kontaktsenter på telefon 55 55 33 33, tastevalg 2, for mer veiledning.

Vi ønsker deg lykke til!

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb