Hopp til hovedinnholdet

Teoritesten i Forsvaret.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei Tenker en del på denna teoritesten til sesjon i forsvaret! Har veldig lyst til å gjøre det bra på denne, for kunne tenkt meg utdanning i forsvaret. Finnes det et sted der jeg kan lese meg opp på den typen teori eller om dere kan svare på hva slags type oppgaver man blir stilt. Hvis man gjør det sånn helt greit på den teori biten si 4 eller helt ræva som er under 4, er det sånn da at man har 0 sjanse for å ta utdanning i forsvaret og kommer man helle da ikke inn på førstegangstjenesten? Takk for svar. :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 
Det er ikke meningen at du skal trenge å lese deg opp til disse spørsmålene. Testen skal måle ditt allmenne evnenivå, ikke din evne til å pugge. Det er ganske grunnleggende spørsmål som øker noe i vanskelighetsgrad. Teoridelen er tredelt: Matematikk, ordlikhet og figurregler. Matematikken er helt grunnleggende matematikk. Ordlikhet er synonymer der du skal velge ord som betyr det samme. Figurregler er typiske «IQ-tester» der du skal velge hvilke figurer som er den neste i rekkefølgen (figurer som følger et spesielt mønster).
Minstekravet for førstegangstjeneste er 3. Minstekravet for utdanning i Forsvaret (og enkelte typer andre tjenester) er 5.
 
Hilsen Forsvaret i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sesjon - første møte med Forsvaret

Sesjon (colourbox.com)

Sesjonen er ditt første møte med Forsvaret. Alle gutter og jenter med norsk statsborgerskap og bostedsadresse i Norge har sesjonsplikt.

Les mer

Dette er kravene til Forsvaret

Push ups (colourbox.com)

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb