Hopp til hovedinnholdet

Jeg har grafikkdesign som hobby, og jeg jobber for folk over hele verden, altså over Internet. Av og til blir jeg tilbudt lønn

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har grafikkdesign som hobby, og jeg jobber for folk over hele verden, altså over Internet. Av og til blir jeg tilbudt lønn via Paypal. Hva er regelverket for dette i Norge? Skatt? Hvilke rettigheter har jeg? Blir dette sett på som svart arbeid? Er dette lov i det hele tatt? Takker på forhånd for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Inntekter som stammer fra hobbyvirksomhet er i hovedsak skattefrie, mens inntekter fra næringsvirksomhet skal det skattes av. Man kan ikke selv bestemme om det man driver med er å anse som hobby eller næringsvirksomhet, det er Skatteetaten som vurderer dette.

Du kan lese en del om hva som er skattepliktig inntekt i denne artikkelen fra Skatteetaten. Ut fra det du skriver kan det godt tenkes at det du driver med kun er å anse som hobbyvirksomhet, men jeg kan ikke gi deg et helt klart svar på dette.

Hvis du lurer på om det du driver med er å anse som hobbyvirksomhet eller som næringsvirksomhet kan du kontakte Skatteetaten for å få et sikkert svar på dette.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lønn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lønn