Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror at jeg er deprimert.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg føler meg veldig trist og umotivert for tia. tror jeg er deprimert.Jeg ser nesten aldri dagslys i uka, jeg har vært vandt til det før men nå jobber jeg i en butikk fra 8 til 6 hver dag hvor det finnes ett lite vindu som nesten er dekket til.Har merket før at jeg har blitt litt deprimert av Været. Fullført vg2 og jeg begynte å jobbe her i november og har derfor før hvert vandt til å ha et sosialt liv og folk rundt meg på skolen i hverdagen. Men nå jobber jeg i butikk som det er to andre som ikke er på min alder,60-70år og blir ikke kollegaer jeg har noe tilfelles med. Men dette er de eneste jeg ser utenom familien i uka.Dette er malebutikk som ikke går bra på denne tiden av året,det er kanskje tre kunder innom butikken på en arbeidsdag.Derfor er det fryktelig lite å gjøre.Men jeg må være der hele dagen, kjeder meg hver dag på jobb og kommer hjem seint. Er kjempesliten og lei alt.Deppa og tenker bare negativt.Har nesten ikke kontakt m venner,dårlig selvtillit.hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt, 18 år.

Takk for at du skriver til ung.no.
Jeg forstår, ut fra det du forteller at du har det vanskelig nå. Du har veldig lange arbeidsdager, og det er sikkert ikke så lett når du opplever jobben som lite motiverende. På bakgrunn av det du forteller om jobben kan jeg forstå at det å ha så lange arbeidsdager, og ikke treffe folk er en stor overgang for deg. 
Du tenker at du er deprimert. Vi stiller ikke diagnoser her på ung, men jeg tenker at du beskriver at du har det vanskelig og at du kan være nedstemt. 

I en slik situasjon som du beskriver vil jeg råde deg til å snakke med noen. Helsesøster eller helsestasjonen for ungdom kan hjelpe deg.

Gjennom samtale kan du få hjelp til å sortere tanker og følelser. Hvis man er nedstemt vil man ofte ha mange negative tanker, og man kan kjenne på lite energi som gjør at man trekker seg unna venner og man kan få liten selvtillit, for å nevne noe. 

Jeg vil også råde deg til å snakke med foreldrene dine om hvordan du har det for å få hjelp og støtte fra dem.

Si i fra om hvordan du har det så du kan få hjelp til å få det bedre gjennom å endre tankemønsteret ditt!

Jeg legger ved noen artikler som du kan se på. Allerede i dag kan du se på dette og utfordre tankene dine.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb