Hopp til hovedinnholdet

Har søkt læreplass, men ikke fått svar! Hva gjør jeg?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går nå VG2 kjøretøy og skal snart ut i lære kanskje. Har nå søkt tidlig februar og mars, men har enda ikke fått svar. Har søkt 5, den ene skulle ikke ha lærling likevel og ringte meg. Den andre har jeg vært utplassert 2 ganger totalt 4 uker og gjorde et godt inntrykk og leverte først søknad der personlig i Januar. Men har enda ikke fått svar fra dem og vil ikke ringe, for det kan virke masete og han virker opptatt hele veien med kunder osv... så jeg søkte 3 andre bare i tilfelle. Har virkelig lyst på læreplass, men har ikke fått svar, har forresten bra snitt (4,8 snitt og 2 timer fravær). Så har aldri hatt en jobb før også. Er det normalt å få svar senere? Det er mange i klassen som enda ikke har fått svar heller, men folk begynner å få og jeg merker jeg blir bekymret for hver dag som går. Hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du er engasjert og har søkt flere læreplasser! Bedriftene liker lærlinger som tar initiativ og brenner for faget sitt! I og med at det er gått noen uker siden du søkte læreplass, anbefaler jeg at du ringer eller besøker lærebedriftene du ønsker å ha læreplass ved. Når det har gått såpass lang tid, virker det ikke masete.

Jeg tror det er vanlig at det kan ta litt tid å få en læreplass, men mange lærlinger opplever at de må kontakte mange bedrifter før de får plass. Om ingen av bedriftene du har søkt til, kan gi deg positive signaler nå, anbefaler jeg deg å søke videre i andre bedrifter. Med ditt engasjement og gode skoleresultater tenker jeg det løser seg før sommeren.

Generelle råd finner du i artikkelen nedenfor.

Lykke til med jakten på en læreplass!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb