Hopp til hovedinnholdet

Vi skal finne jobbskyggingsplass. Hvordan bør vi gå frem?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skjønner at det kanskje ikke er helt rette plassen å spørre men vi er to jenter, som skal jobbskygge. Læreren sier at det er lurt å være alene fordi de fleste ikke tar inn to, men vi har tenkt til å prøve.. Vi vil være litt kreative, de fleste skal i en butikk eller i en barnehage! Men vi vil gjøre noe spennende ! Vi har tenkt litt på hotell.. Eller båt men det er bare jobbskygging. Dagen er snart her og vi trenger bare noen kreative ideer til jobber! Men ikke bare det.. Viss vi skal spørre etter jobbskyggings plass.. Bør vi ha noe som forteller om oss? Eller hvordan bør vi spørre? Ringe? Sende Mail? Dra til dem? Tusen takk om vi får svar:))

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at dere skal jobbskygge! Det virker som et utrolig kult prosjekt.

Jeg tror dere er lure når dere prøver å tenke litt kreativt. Egentlig er det mulig å spørre alle mulige steder.

Tenk litt igjennom om det er noe dere vil lære mer om eller noe som virker spennende, eller bare noe som virker gøy. Det trenger ikke å være noe dere har tenkt til å jobbe med senere.

Når dere skal gå frem kan det være lurt å forberede hva dere skal si om dere selv og hvordan dere skal forklare hva jobbskygging er. Det er ikke sikkert alle arbeidsgivere har hørt om det før. Kanskje dere skal lage et lite ark med litt info om dere selv og om hva jobbskygging er?

Det beste er absolutt om dere går innom stedene selv. Da vet dere at de har fått med seg at dere spør, og de får anledning til å hilse på dere.

Håper svaret var til hjelp! Lykke til!

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb