Hopp til hovedinnholdet

Har jeg rett på ekstratillegg i lønnen som ferievikar?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg jobbet 2 måneder hos Coop i sommer. Jeg jobbet 100%, hovedsakelig dagvakter, men også en del kveld og lørdager. Når jeg fikk lønnsslippene oppdaget jeg at jeg ikke hadde fått noen av tillegge jeg trodde jeg hadde krav på. Ringte til personen ansvarlig for lønn, og han forklarte at som "ferievikar" har man ikke krav på tilleggene. Det var så klart kjipt men jeg forstod siden jeg teknisk sett vikarierte for de ansatte som var på ferie. Jeg skal tilbake til Coop-butikken å hjelpe til i julerushet. Så det jeg lurer på er om jeg nå vil ha rett på tilleggene ettersom jeg teknisk sett ikke skal vikarierer for noen? Også,jeg vet ikke om kontrakten min fra i sommer er sagt opp eller ikke. Er den det, har jeg da rett til å be om og bli satt opp som "ekstrahjelp" og ikke ferievikar? Og, om kontrakten ikke er sagt opp, så har jeg teknisk sett vært ansatt i over tre måneder, vil jeg da kunne si jeg ikke kan være vikar ettersom det er en midlertidig ansatt (=under tre måneder)?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Rett til ekstratillegg i lønnen som ferievikar er ikke lovregulert, men baseres på avtale intern i virksomheten. Om du får disse tilleggene vil derfor være helt avhengig av hva som står i denne avtalen. For å vite det må du enten ta saken opp med tillitsvalgt på arbeidsplassen, eller arbeidsgiver direkte. 

Når tiden som ferievikar er over vil din arbeidsavtale vanligvis være ansett som avsluttet.  Hvis du nå skal jobbe i julen, vil det derfor være nødvendig at du får en ny arbeidsavtale av Coop.

Med hilsen

Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 815 48 222 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb