Hopp til hovedinnholdet

Dra til Norge for å jobbe i sommer?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 16 år fyller 17 i august jeg er født og oppvokst i Norge og har norsk pass men flytta fra der etter faren min døde til Egypt, jeg har lyst å komme til norge i sommer for å jobbe i juni og juli men jeg har lyst å ordne opp alt før jeg reiser fra her. Jeg trenger bilig sted å sove i hellers i oslo eller bærum/asker. Jeg trenger hjelp med saken,hvem kan jeg kontakte? Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

Jobb

UDI (Utlendingsdirektoratet) har ansvar for behandling av søknader fra folk som vil besøke eller bo i Norge. Ung.no har dessverre ikke mulighet til å svare deg på spørsmålet ditt om denne prosessen, så ta kontakt med UDI.

Du kan lese mer på www.udi.no De har også en informasjonsstjeneste på telefon: 23 35 15 00.

Bolig

Det vanligste er å finne bolig på internett. Det er lurt at du ikke tar hybelen/leiligheten usett. Når du har funnet en bolig du liker, er det viktig at du tar kontakt så fort som mulig, gjerne på telefon. Enten du sender en melding via finn eller snakker direkte med utleier så er det viktig du gir et godt førsteinntrykk.

Tar du skriftlig kontakt kan du fint skrive at du er til å stole på og at du er betalingsdyktig. Bor du et annet sted, bør du alliere deg med noen du kjenner i Oslo så de kan dra på visning for deg. Disse sidene legger ut annonser for boliger jevnlig:
finn.no
hybel.no

Du kan også sette inn annonse selv på disse sidene. Du bør angi type bolig, hva du gjør (student, fast arbeid e.l.) og hvor i byen du vil bo hvis beliggenhet er viktig for deg. Mange angir også hvor mye de kan betale, det kan være både positivt og negativt.

Få flere tips på våre boligsider.

Oslo har også et informasjonssenter for unge som heter UngInfo. De hjelper deg gratis og nøytralt om du har spørsmål om bolig, jobb og lignende. 

Hilsen redaksjonen, ung

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Leie bolig? Start jakten tidlig!

Annonse

Det er mye du bør vurdere før du bestemmer deg for hvilken type bolig du vil leie. Hvor mye er du villig til å betale? Trenger du stor plass? Er det greit å dele kjøkken med andre? Ta også vår husleiequiz.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb