Hopp til hovedinnholdet

Hva koster det å ta pilotutdanning?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på hvor mye ca det koster å ta sivilpilot utdanning ( Norwegian , sas etc ) (hvor mye jeg må betale privat) og om jeg sikrer meg jobb, eller om jeg må vente noen år før jeg kan fly passasjerfly... ps: hvis jeg har pilotutdanning, men må vente et par år på å få jobb i et flyselkap, må jeg bare vente til noen vil ansette meg,eller???? Skal jeg bare jobbe i butikk imens da liksom, eller hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, takk for ditt spørsmål!

Du kan lese mer om pilotutdanningen og de ulike mulighetene på utdanning.no.

Du kan bli pilot ved å ta bachelor i luftfartsfag ved Universitetet i Tromsø. Her må du ikke betale for utdanningen selv.

Du kan også ta sivil utdanning ved private fagskoler. Privat utdanning betaler du selv. Noen private skoler er godkjent og gir rett til delfinansiering fra Lånekassen. I tillegg er det planlagt en egen støtteordning for pilotutdanning som skal innføres i løpet av 2017. Prisen for utdanning ved private fagskoler varierer.

Ved Luftfartsskolen koster utdanningen kr. 513 950,-. I tillegg må du betale for et Fartøysjefsprogram på ca. 100 timer, men dette vet vi dessverre ikke hva koster.

Ved Pilot Flight Academy koster utdanningen totalt kr. 890 000,-. Du kan søke støtte fra Lånekassen.

Du kan også ta pilotutdanning i utlandet.

Vi har dessverre ikke oversikt over jobbmarkedet for piloter. Du kan prøve å ta kontakt med Norsk Flygerforbund for å få svar på dette.

Ifølge utdanning.no jobber de fleste piloter i flyselskaper. Andre er ansatt i selskaper som driver med flyfrakt, taxiflyging, ambulansetjeneste, flyfotografering eller andre spesialoppdrag. Mange piloter arbeider med helikoptertransport tilknyttet olje- og gassindustrien.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Høgskole, universitet eller privatskole?

Jente på forelesning (www.colourbox.com)

Lurer du på hvilken skole som har akkurat den utdanningen du har lyst til å ta? Og hvordan undervisningen på de ulike skolene varierer? Da bør du fortsette å lese.

Les mer

Råd til deg som skal begynne på privat skole

Jente som studerer, ung.no

Det finnes en rekke private videregående skoler, private høgskoler og fagskoler. Det er viktig at du du som student setter deg godt inn i kontraktsvilkår og hvilke rettigheter du har.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb