Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan 14-åringer jobbe

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei,jeg er en gutt på 14 år gammel. Jeg ønsker å få småjobb i sommer!lurer på hvor kan en 14åring å jobbe?hvilke steder! Blir veldig glad om dere kunne hjelpe meg med dette!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


14-åringer kan jobbe de fleste steder, så lenge jobben ikke er skadelig for helsa, og ikke krasjer med når man skal være på skolen. Det varierer hvorvidt arbeidsgiveren et sted vil ansette en 14-åring eller ikke, men man kan i utgangpunktet spørre om jobb hvor som helst.

For å finne en sommerjobb, bør du aktivt gå eller ringe rundt til steder der du kan tenke deg å jobbe og forhøre deg om de trenger noen i sommer. Jo fortere du starter med dette, jo større sjanse har du for å finne en sommerjobb. Tenk på hvor du har lyst til å jobbe.

Gå eventuelt innom butikker og spør etter sjefen/daglig leder og hør om det er muligheter for å få sommerjobb der. Da virker du interessert og daglig leder/sjefen får et bedre inntrykk av hvem du er.

Noe annet som er lurt når man er på jakt etter jobb, er å benytte seg av nettverket sitt. Veldig mange får sin første jobb gjennom bekjente eller venner av familien. Fortell derfor alle du kjenner at du trenger en sommerjobb. Kanskje noen du eller familien din kjenner trenger hjelp til å vaske hjemme, vaske bil, male hus, lufte hund eller vil ha barnepass av og til? Eller bor du et sted det finnes gårder så kan du også sjekke muligheten for en sommerjobb på gård.

Du kan også henge opp lapper på butikken, lærerværelset, posten eller andre steder der du skriver litt om deg selv og at du ønsker en jobb i sommer.

I artiklene under svaret får du flere tips til hvordan du kan finne sommerjobb.

Lykke til!

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan finne sommerjobb?

Jordbærplukking (colourbox.com)

Er du på jakt etter sommerjobb? Hvilke jobber kan man søke på, og hvordan finner du drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først! Her får du tipsene.

Les mer

Tid for å tenke sommerjobb!

Sommerjobb

Det er lurt å planlegge tidlig hvis du ønsker en sommerjobb. Trenger du tips kan du starte med å sjekke ut Ung.nos sommerjobbsider.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sommerjobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sommerjobb