Hopp til hovedinnholdet

Mamma maser konstant om at jeg må få meg en jobb.

Jente 18 år
 

Spørsmål
Hei jeg har litt problemer med min mor. Hun maser konstant om at jeg må få meg en jobb. Men jeg vil ikke, har mye skolearbeid nå og dette er det siste året mitt, vil gjerne forbedre meg og få en bra stanpunktkarakter i alle fag. Hun sier at hun godtar det til sommeren. Jeg kan jobbe om sommeren, men jeg har planer om å gå på universitetet. Er det gale å ikke jobbe til en er ferdig med utdanningen sin? Mange på min alder har jobb, men jeg vil ikke mens jeg går på skolen, jeg er ikke særlig flink og trenger den fritiden jeg har på å pugge.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår dilemmaet ditt. Jeg vet jo ikke hva som er grunnen til at din mor mener at du bør jobbe; om det er for å spe på økonomien, om det er for at du skal gjøre noe "nyttig", om det er at du skal ta ansvar eller kanskje fordi du skal venne deg til å jobbe litt. -Jeg ser at det kan være OK at du har en liten jobb med tanke på flere av disse argumentene, men jeg ser også ditt argument om å konsentrere seg om skole og studier som godt. Jeg vet at mange lærere syns endel elever jobber for mye og at det tar fokuset og overskuddet bort fra skolearbeid. Jeg vet også at en del foreldre ikke har anledning til å betale ekstra lommepenger til barna når de begynner å få et større forbruk, og jeg forstår da at det kan være nødvendig at barna tjener litt penger selv.

Jeg vet ikke hva du deltar på på fritiden ellers, og om du har stort eller lite forbruk av lommepenger. -Det er kanskje dette det blir viktig å se litt på og utfra det vurdere nødvendigheten av å jobbe litt, for eksempel i ferier.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter på sommerjobben

Klippe gress (colourbox.com)

Pass på dine rettigheter! Får du problemer er det godt å vite at du kan kontakte og få hjelp av LOs sommerpatrulje på telefon, e-post eller sms.

Les mer

Sommerjobb i Norden

www.nordjobb.org

Mellom 18 og 30 år? Lyst på et utenlandsopphold, samtidig som du tjener penger? Søk sommerjobb i et annet nordisk land.

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme


Quiz: Hva vet du om økonomi?

Hva er Bruttonasjonalprodukt?