Hopp til hovedinnholdet

Sykemelding - Hva er greit å gjøre når man er sykemeldt? Hva kan arbeidsgiver gjøre dersom de mener arbeidstaker er syk nok for sykemelding?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Lurer på en ting angående hva som er greit/ikke greit å gjøre i en slik situasjon i forhold til arbeidsplassen. Hvis man har ramlet på et skateboard, fått brudd i ribbein og går til legen. Legen sykemelder deg 100% i 2 uker fra arbeidsplassen, som er en deltidsjobb i en omsorgsbolig hvor det foregår noen stell. I løpet av de 2 ukene skulle vedkommende vært på jobb begge mandagene+en hel helg. Vedkommende stiller ikke på jobb disse to ukene. I løpet av sykemeldingsperioden velger vedkommende å gå på treningsstudio, i tillegg til og drikke, feste og gå på byen både torsdager og begge helgene. Er dette greit da man er 100% sykemeldt i en deltidsjobb hvor man i øyeblikket regnes som for syk til å gå på jobb. Men å gå ut på byen i helger og drikke+trene går greit? Hvis arbeidsgiver hadde visst dette, hvordan hadde arbeidsgiver reagert? Går det helt fint å gjøre sånn? Eller er dette ett brudd på noe? Man får faktisk betalt de dagene selv om du ikke var på jobb siden du var syk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det vil i utgangspunktet være arbeidstaker selv og lege som må vurdere om man er for syk til å dra på jobb, eller om man har mulighet til å være på jobb. Dersom man er sykemeldt bør man naturligvis også på fritiden følge legens anbefalinger i forhold til aktivitetsnivå o.l.

Arbeidstaker har etter arbeidsmiljøloven og folktrygdeloven plikt til å vurdere om de har mulighet til å arbeide, også i de tilfeller man er 100 % sykemeldt. Dette for eksempel fordi man blir bedre, eller fordi arbeidsgiver kan tilrettelegge arbeidet.

I noen tilfeller har arbeidsgiveren grunner for å mene at sykefraværet ikke er reelt eller ikke er godt nok begrunnet. I slikt tilfelle bør arbeidsgiver i første omgang ta en samtale med arbeidstakeren for å undersøke nærmere. Videre kan arbeidsgiveren bestride sykefraværet og ikke betale ut sykepenger, se mer om denne ordningen her.

 

Med hilsen

Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb